Instructies en tips voor het downloaden

Op het hierna volgende scherm kunt u de bestanden die samen Bali Interactief versie 2.1 vormen, downloaden. Leest u eerst deze instructies en tips zorgvuldig, of print ze uit, om van een vlot downloadproces verzekerd te zijn.

Om te kunnen downloaden moet u inloggen; daarvoor moet u geregistreerd zijn. Bent u nog niet geregistreerd dan kunt u zich eerst laten registreren.

Uitleg van de procedure Registreren en inloggen
Hier ziet u een afbeelding van de downloadpagina die verschijnt als u onderaan deze pagina klikt op de link Ga door naar de downloadpagina.

Onder het kopje In- en uitloggen (links-midden) klikt u op Registreer (bij de rode pijl). Er verschijnt dan een registratieformulier.

Vul dit formulier volledig in. U bedenkt zelf een gebruikersnaam en een wachtwoord. Het wachtwoord vult u twee keer in. Daarna klikt u op Registreer. U krijgt daarna een e-mail met een activatie-link. Nadat u op de link hebt geklikt kunt u weer naar de downloadpagina en inloggen. U vult de gegevens in en klikt op Aanmelden.

Om het downloaden te starten klikt u éénmaal op de Downloadknop. Klik niet twee keer want dan wordt de download twee maal uitgevoerd. U kunt een onnodige download stoppen.

Als u eenmaal geregistreerd bent kunt u bij een volgend bezoek direct inloggen om toegang te verkrijgen.

Dataverkeer
In principe is de downloadpagina continue open. Om binnen de limieten van het toegestane dataverkeer te blijven is het aantal downloads per maand beperkt tot ong. 50. Wanneer dat aantal bereikt is zal de downloadpagina worden gesloten tot de volgende maand.

Het programma is niet beschermd tegen kopiëren. Als u meerdere kopieën wilt hebben kunt u die gewoon maken. Het is dus niet nodig, en niet aan te bevelen, om meerdere malen te downloaden, al is het maar om het aantal downloads te beperken. De inhoud van het programma is met auteursrecht beschermd .

Downloaden
De totale omvang van de download is ong. 370 mB. De bestanden (28) zijn opgenomen in een setup-bestand, Bali 2013 Setup.exe. Het setup-bestand is ingepakt in een ZIP-bestand met dezelfde naam. Nadat u het ZIP-bestand hebt gedownload (u vindt het in de Downloads-map) dubbelklikt u op de naam van het bestand. Het ZIP-bestand wordt uitgepakt*; er wordt een map gemaakt met dezelfde naam met daarin het Setup-bestand. U start de setup door op de naam van het setup-bestand te klikken (of te dubbelklikken). Als u de aanwijzingen volgt wordt er in de map Program files (doorgaans op uw C-schijf**) een map Bali2013 aangemaakt waarin vervolgens de 28 bestanden bestanden geplaatst worden. Ook worden een pictogram en een snelkoppeling op het bureaublad en in het startmenu geplaatst; onder Windows 8 wordt een tegel op de Startpagina geplaatst. Als het programma geïnstalleerd is kunt u het ZIP-bestand en het Setup-bestand wissen.

*Als het ZIP-bestand niet automatisch uitgepakt wordt, ontbreekt hoogst waarschijnlijk een ZIP/unZIP-programma op uw computer. U kunt dat via Internet ophalen en installeren. Beschikbaar zijn b.v. WinRAR, WinZIP en 7-zip (gratis). Installeer het programma en volg de aanwijzingen voor het un-zippen van bestanden.

**U kunt ook zelf bepalen waar de programma-map geplaatst wordt.

Starten van het programma
U start het programma door te klikken (of dubbelklikken) op het pictogram Bali2013. Het kan even duren voordat u een melding krijgt dat het programma geladen wordt. Het eigenlijke laden kan ook wat tijd in beslag nemen (afhankelijk van de snelheid van uw computer).

De schermen hebben een grootte van 800 x 600 pixels, op een schermvullend groen vlak. Voor plezierig kijken is het aan te bevelen dat de resolutie van de monitor niet veel hoger is ingesteld.

Als het downlooaden misgaat...
Controleer het volgende:
  • zit uw virusscanner in de weg of draaien er meerdere virusscanners? Het is aan te bevelen vóór het downloaden de virusscanner(s) uit te zetten.
  • zitten er twee apparaten op het netwerk met hetzelfde netwerkadres (ip-adres)?
  • controleer uw router-instellingen; evt. de router resetten (stroom er vanaf halen en na 20 seconden weer aan zetten).
  • zitten er andere apparaten in de weg, zoals mediaservers of online-back-ups?
  • De omvang van het programma is ong. 370 Mb; hoe snel dat binnenkomt hang af van de downloadsnelheid van uw internetverbinding. Bij een downloadsnelheid van 50 Mb/sec is het minutenwerk (ong. 7 min.); bij een downloadsnelheid van 200 Kb/sec (zoals bij een langzame ADSL-verbinding) zal het aanzienlijk langer duren (ong. een half uur).

Heeft u toch problemen bij het downloaden, ga dan niet door met nieuwe pogingen maar neem contact met ons op via de contactlink onderaan het scherm.

Ook wanneer u fouten in het programma ontdekt horen wij dat graag van u, via de contactlink onderaan het scherm.

NB: Het programma draait niet onder Windows versies vóór XP.

Ga door naar de downloadpagina.


Het digitaal distribueren van Bali Interactief versie 2.1 is mogelijk gemaakt
door de onbaatzuchtige inzet van Jan Munnik en
Hans Verzendaal (Haver Webdesign)

Ga terug, of ga naar de kop van de pagina


Laatste update: maart 2014

Alle materialen in deze digitale publicatie zijn met copyright beschermd..
Voor informatie en assistentie neem contact met ons op